tenbuur.nl

Hoeveel bespaar jij met een thuisaccu?

Door te investeren in een thuisaccu / thuisbatterij kun je direct je maandelijkse energieverbruik verlagen, omdat je zelf het gemiddelde vermogen kunt instellen wat je in je woning wilt gebruiken. Je kunt het systeem bijvoorbeeld zo configureren dat je niet meer dan 100W uit het energienet gaat verbruiken. Dit betekent dat je maximaal (24×100 W =) 2400 W per dag verbruikt, het vermogen wat je normaal meer zou verbruiken wordt gecompenseerd door de thuisaccu (mits deze voldoende capaciteit heeft).

De opgewekte zonne-energie wordt gebruikt door de aangesloten apparaten in je woning en met de extra opgewekte energie wordt de aangesloten thuisaccu opgeladen. Zodra de thuisaccu is opgeladen, wordt de extra opgewekte zonne-energie aan het energienet terug geleverd, waardoor er een buffer ontstaat die in de winter (wanneer de zonne-energieopbrengst veel lager is) weer kan gebruiken uit het energienet.

De terugverdientijd voor de aanschaf van een thuisbatterij is afhankelijk van het jaarverbruik en de (stijgende) energiekosten per kWh. Doordat het verbruik in het systeem kan worden bepaald, wordt het totale jaarlijkse energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Stel je je systeem in op een gemiddeld verbruik van 0 kWh (ervan uitgaande dat je thuisaccu voldoende capaciteit heeft), dan zal je totale verbruik aan het einde van het jaar rond de 0 kWh of zelfs negatief liggen.

Omdat u met deze oplossing uw jaarlijkse energieverbruik kunt terugbrengen tot 0 kWh, kunt u uw huidige energiekosten energiekosten wegstrepen tegen de investering. Uitgaande van een gemiddeld huishouden in Nederland kunnen we de volgende gegevens gebruiken;

– De energieprijs bedraagt ​​momenteel 0,36 euro per kWh.
– Het gemiddelde jaarlijkse verbruik van huishoudens in Nederland bedraagt ​​2.479 kWh,

De totale energiekosten voor dit jaar 2023 (2479×0,36) bedragen 892,44 euro.

Als je voor bovenstaande vergelijking een thuisaccu zou kopen met een gemiddeld jaarverbruik van 2.479 kWh, dan zouden de investeringskosten circa 6.500 euro bedragen (bij lithium-ion accu) en heb je de kosten na (6500 / 892,44=) 7,5 jaar al terug verdient. De Pylontech lithium-ion batterijen die we bij tenbuur.nl gebruiken, gaan tot wel 8.000 cycli mee, waardoor ze gemakkelijk 15 tot 20 jaar meegaan.

Heeft u behoefte aan advies op maat van uw situatie? Vraag dan een offerte aan.

Onze oplossingen

verbruik 1500-3000 kWh

Dit pakket is geschikt voor huishoudens die tussen de 1500-3000kWh stroom verbruiken.

Investering € 5.000

Terugverdientijd 4 jaar

verbruik 3000-4000 kWh

Dit pakket is geschikt voor huishoudens die tussen de 3000-4000kWh stroom verbruiken.

Investering € 6.000

Terugverdientijd 7 jaar

verbruik meer dan 4000 kWh

Dit pakket is geschikt voor huishoudens die meer dan 4000kWh stroom per jaar verbruiken.

Investering € 10.000

Terugverdientijd 9 jaar

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met je eigen thuisaccu op je maandlasten ? Vraag dan nu een offerte aan!

Geïnteresseerd geworden?
tenbuur.nl helpt je graag bij het maken van je keuze.